نوآوری به منظور ایجاد، بهبود محصولات و فرآیندهای جدید، همیشه به عنوان یکی رکن مهم در دستور کار دپارتمان تحقیق و توسعه دیارا بوده و هست. این فعالیتها به منظور تعیین مسیرهای جدید برای تحقق اهداف شرکت و بهبود رقابتپذیری در بازارهای مختلف صورت میگیرد.
نوآوری در پژوهش و تحقیق، توسعه محصولات جدید، بهبود فرآیندها، بهینهسازی راهکارهای موجود و توسعه فناوریهای جدید از مهمترین فعالیتهایی است که در دپارتمان تحقیق و توسعه دیارا با نگاه ویژه و حمایت مستقیم مدیریت مجموعه صورت میگیرد. حاصل این نگاه ویژه دستاوردهایی است که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.
وقتی یک ماده پودری تبدیل به گرانول می شود در ترکیب شیمیایی آن تغییری ایجاد نمی شود. بلکه این دو فقط در اندازه ذرات متفاوت هستند. پودرها معمولا از ذرات با اندازه کمتر از 100 میکرومتر تشکیل شدهاند، در حالی که گرانولها با چشم غیرمسلح قابل مشاهده هستند و اندازه ان ها به 1000 میکرومتر یا بیشتر نیز میرسد.
در فرآیند گرانول سازی ذرات یک یا دو پودر ترکیب شده و با ایجاد پیوند با یکدیگر گرانول را تشکیل میدهد. پیوندها با فشرده سازی یا با استفاده از یک عامل اتصال تشکیل می شوند. این فرآیند در صنایع شیمیایی، غذایی و دارویی کاربرد دارد.
کارشناسان شرکت دنیای عطر و طعم دیارا موفق به طراحی و ساخت این گرانول ها با بوها و طعم های مختلف و در اندازه های متفاوت شده اند. طیف وسیع بو و طعم در این محصول نیاز مشتریان با سلیقه های مختلف را در صنایع مختلف غذایی و دارویی تامین خواهد نمود.
از آنجایی که در بسیاری از فرآیندهای غذایی از دماهای بالا جهت تولید محصول استفاده می شود، استفاده از طعمهای مقاوم در برابر حرارت که در حضور حرارت تخریب نمیشوند و کیفیت آن ها در دماهای بالا نیز حفظ می شود امری ضروری می باشد. وجود ترکیبات مختلف درفرمولاسیون اسانس ها موجب شده است که این ترکیبات در برابر حرارت، اکسیداسیون، رطوبت، گونه های شیمیایی متقابل و … حساس باشند.
طعم های مقاوم در برابر حرارت در صنایع شیرینی پزی، آب نبات سازی و …که در آن ها از عملیات حرارتی استفاده می شوند مورد استفاده قرار می گیرند. متخصصان بخش تحقیق و توسعه در شرکت دیارا با مطالعات گسترده موفق به طراحی و تولید اسانس هایی با مقاومت بالا در برابر حرارت و نیز اکسیداسیون شده اند که در بازار داخلی و خارجی مورد استفاده قرار خواهند گرفت.
نوشیدنیها بخشی از فرهنگ هر جامعه را تشکیل میدهند. طعم دهندههای نوشیدنی نقش مهمی را در توسعه طعمهای منحصر به فرد و عالی برای کل صنعت نوشیدنی دارند.
طعمهای نوشیدنی تولید شده در شرکت دیارا توسط تولیدکنندگان نوشیدنی در آبهای گازدار و نوشیدنی های انرژی زا، چایهای طعم دار، قهوه و …استفاده میشوند.
این طعمدهندهها دارای انواع طبیعی، طبیعی/مصنوعی، مصنوعی و بدون شکر هستند و به شکل مایع یا پودر، در غلظتها، فرمولها و بستهبندیهای مختلف برای انواع نوشیدنیهای زیر موجود میباشند :
کافیها و دمنوشها ( سرد و گرم)
نوشیدنیهای سافت و آبهای گازدار طعمدار
نوشیدنیهای پودری
سیروپها
آبمیوهها
نوشیدنیهای درمانی
نوشیدنیهای انرژی زا
متخصصان و طراحان طعمهای نوشیدنی در شرکت دیارا به شما در طراحی طعم مورد نظرتان کمک میکنند.
رایج ترین نوع تنباکو مورد استفاده در دوران مدرن شامل اجزای زیر است که به آن “تنباکوی قلیان” میگویند.
یکی از افزودنیهای تنباکو ترکیبات طعمدهنده است که برای تغییر طعم و افزایش جذابیت به تنباکو اضافه میشود.
در سال 2019 تعداد 249 محصول تنباکو در اروپا به ثبت رسیده است. این تنباکوها از نظر عطر و طعم به هشت گروه اصلی و 48 گروه فرعی که بیشتر شیرین و میوهای هستند تقسیم میشوند. بر طبق آمار 78% از این تنباکوهای طعمدار شده میوهای هستند.
با توجه به وسعت بازار استفاده از تنباکوهای طعمدار در ایران، اسانسهای با کیفیت بالا و دارای استانداردهای تایید شده از سازمان غذا و دارو در شرکت دنیای عطر و طعم دیارا در حال طراحی و فرموله شدن است. طیف وسیع بو و طعم در این محصول نیاز مشتریان با سلیقههای مختلف را تامین خواهد نمود. همچنین کیفیت این محصول قابل رقابت با محصولات وارداتی است.
طعم های مقاوم در برابر حرارت در صنایع شیرینی پزی، آب نبات سازی و …که در آن ها از عملیات حرارتی استفاده می شوند مورد استفاده قرار می گیرند. متخصصان بخش تحقیق و توسعه در شرکت دیارا با مطالعات گسترده موفق به طراحی و تولید اسانس هایی با مقاومت بالا در برابر حرارت و نیز اکسیداسیون شده اند که در بازار داخلی و خارجی مورد استفاده قرار خواهند گرفت.
بهطور کلی، ایلیکوئید، لیکوئید یا مایع الکترونیکی (E-liquid) به مایعی گفته میشود که جهت مصرف در سیگارهای الکترونیکی یا ویپ استفاده میشود. سیگار برقی یا سیگار الکترونیکی یا ویپ، وسیلهای الکترونیکی است که مصرف نیکوتین را به وسیله بخار کردن مایع الکترونیکی درون آن یعنی ای لیکوئید (e-liquid) توسط المنت حرارتی شبیهسازی میکند. این مایعات به گونهای طراحی میشوند تا بو، طعم، مزه و احساس کشیدن سیگار واقعی را به مصرفکننده بدهند اما زیانهای سیگار واقعی را نداشته یا این زیانها به حداقل برسد.
سیگار الکترونیکی حاوی هیچیک از مواد زیانباری نیست که از سوختن توتون و کاغذ سیگارهای معمولی تولید میشوند اما میتواند میل به سیگار کشیدن را تسکین دهد. به این ترتیب، سیگار برقی «وسیله واسطه» برای کنار گذاشتن کامل مصرف دخانیات توصیف شدهاست.
کارشناسان شرکت دنیای عطر و طعم دیارا موفق به طراحی و ساخت این مایعات با بوها و طعم های مختلف شده اند. طیف وسیع بو و طعم در این محصول نیاز مشتریان با سلیقه های مختلف را تامین خواهد نمود. همچنین کیفیت این محصول قابل رقابت با محصولات وارداتی می باشد.
در حال حاضر این جویسها در شرکت دنیای عطر و طعم دیارا بدون نیکوتین طراحی و فرموله شده اند و به زودی در بسته های با حجم 10تا 30 میلی لیتر تولید و روانه بازار خواهند شد.
این نوع از پخش کنندههای بو یک روش عالی برای افزودن رایحه ثابت به محیط است. نیهای پخش کننده (needle reed) روغن معطر را به درون خود کشیده و به این ترتیب رایحه را در هوا پخش میکنند. ماندگاری آنها تا زمان تبخیر شدن تمام روغن عطر ادامه دارد. استفاده از این نوع پخشکنندهها در مکانهایی که همیشه میخواهید بوی مطبوعی داشته باشند، بسیار متداول و مطلوب است. تا زمانی که روغن معطر در ظرف شیشه ای اصلی باشد و نیز نیها به وسیله گرد و غبار مسدود نشده باشند و یا توسط روغن معطر اشباع نشده باشند این وسیله قابلیت استفاده دارد.
تلاش برای ساخت یک روغن پایه که دارای حلالیت خوبی برای اسانس مورد نظر باشد و نیز فراریت و ویسکوزیته مطلوب برای بالارفتن از داخل نیها را داشته باشد توسط گروههای تحقیقاتی انجام شده است و این محصول با رایحه های مختلف میوه ای و گلی به زودی در دسترس خواهد بود.
یکی از مهمترین اصول بهداشت فردی، حفظ پاکیزگی و تمیزی دستها است. شستشو با آب و صابون بهترین و مؤثرترین روش جهت تمیزی دستها و از بین بردن میکروبهاست؛ اما در شرایط عدم امکان دسترسی به آب که همواره ممکن است برایمان رخ دهد، استفاده از مواد ضدعفونی کننده از جمله محلول ها و ژل ضدعفونیکننده دست بهترین انتخاب خواهد بود.
این مواد به دلیل سهولت در استفاده و در دسترس بودن، بیشتر از آب و صابون طرفدار پیدا کرده اند. با این حال باید توجه نمود که در هنگام استفاده از محلول های الکلی از مالش دادن و پاک کردن آن ها پس از استفاده بپرهیزیم و صبر کنیم که در اثر جریان هوا خشک شوند. در غیر این صورت شاهد کاهش خاصیت ضدعفونی سازی آن ها خواهیم بود.
انواع اسانس ها با رایحه های میوه ای و گلی با ماندگاری بالا جهت استفاده در محلول های ضدعفونی طراحی و فرموله شده اند. طیف وسیع بو و طعم در این محصول نیاز مشتریان با سلیقه های مختلف را تامین خواهد نمود.
بو به علاوه طعم، به عنوان مهم ترین جنبه های خوراک شناخته می شوند.خوراکی با بوی نامطبوع برای حیوان جذاب نبوده و خطر مصرف کم و حتی امتناع از آن را به همراه دارد.از این رو، بهینه سازی بو/عطر خوراک دام و اطمینان از جذب کافی مواد مغذی در حیوانات حیاتی است. اگر حیوانات در یک مرحله چالش برانگیز مانند از شیر گرفتن، حمل و نقل یا استرس گرمایی قرار گیرند، این موضوع اهمیت بیشتری پیدا می کند.بوییدن نه تنها برای تشویق حیوانات به شروع غذا خوردن ضروری است، بلکه در زمان مصرف خوراک نیز ضروری می باشد. این به این دلیل است که حیوانات به دلیل سیستم بویایی رترو بینی هنگام جویدن بو را برای بار دوم حس می کنند.افزودن طعم دهنده ها به خوراک دام می تواند به بهینه سازی یا استاندارد کردن بوی خوراک کمک کند.ماندن طولانی مدت خوراک در دهان حیوان نشخوارکننده مطمئناً به حلالیت عوامل طعم دهنده کمک می کند، که بیشتر به تأثیر آنها بر طعم خوراک در دهان کمک می کند و بنابراین مصرف خوراک و عملکرد حیوان را بهبود می بخشد و به اصطلاح حیوانات را “روی خوراک” نگه می دارد.برای مثال، در رژیمهای غذایی مبتنی بر سیلو، استفاده از طعمهای خوراک برای پوشاندن اثرات الکلهای تشکیلشده در طی تخمیر ضروری می باشد، بهویژه زمانی که سیلو از محصولات با رطوبت بالا بدون پژمردگی یا از محصولات پژمرده شده در شرایط مزرعهای نامطلوب پر می شود. همچنین استفاده از طعم دهنده های خوراک با رژیمی که عمدتاً از کاه درشت خرد شده تشکیل شده است که معمولاً حیوانات از آن اجتناب می کنند ضروری می باشد. افزودن طعمهای خوراکی در تمام این موارد به جلوگیری از گرسنگی و نگه داشتن حیوانات در «غذا» کمک میکند تا زمانی که به تدریج مصرف خوراکیهایی را که در ابتدا از آن اجتناب میکردند افزایش دهند.مواد طعم دهنده ممکن است طبیعی مانند سیر، رازیانه و زیره سیاه یا مصنوعی مانند عصاره میوه ها و محصولات شیمیایی از جمله وانیلین، سدیم گلوتامات و غیره باشند. بیشتر این مواد به صورت پودر خشک در فرمولاسیون خوراک، ارائه می شوند. برای انواع معمولی خوراک، طعم ها در جیره در سطوحی از 0.5 تا 1.5 درصد گنجانده شده است. با این حال، این عدد ممکن است با توجه به نوع حیوان، نوع ماده غذایی مورد استفاده در جیره، طول مدت نگهداری خوراک، کیفیت آب و شیوع بیماری تنظیم شوند، که همه این عوامل به درمان های طعم خاصی نیاز دارند.
هر حیوانی ترجیحات متفاوتی برای عطر و طعم دارد که اطلاع از آن برای طراحی یک طعم ضروری است.
متخصصان شرکت دنیای عطر و طعم دیارا موفق به طراحی انواع طعم های مورد استفاده در خوراک دام از جمله دارچین، وانیل، انواع توت ها، نعناع، لیمو ، آویشن، رزماری، میخک، فلفل و گوشت شده اند. طیف وسیع بو و طعم در این محصول نیازهای مختلف دامداران را در جهت ارتقای کیفیت خوراک دهی دام تامین خواهد نمود. همچنین کیفیت این محصول قابل رقابت با محصولات وارداتی می باشد.